Weboldalunk a korábbi www.konyhaimosogatok.hu helyett immáron a www.axil.hu címen érhető el.

Axil
Bevásárlókosár

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések és válaszok a gránit mosogatókról

Mitől különbözik egy SCHOCK mosogatótálca a többi gránit mosogatótól?

Amikor megjelentek a gránit mosogatótálcák, az exkluzív SCHOCK anyagok a legszigorúbb előírások szerint lettek kifejlesztve, és ezen termékek tekintetében azóta is új standardok felállításán dolgoznak. Ez az innovációs szellem 90 modell szabadalmaztatásában tükröződik. A SCHOCK technológiával ellátott termékek kimagaslóak kivitelezésben, dizájnban, színekben és felületekben. Az évek során, a SCHOCK mosogatótálcák számos díjat kaptak dizájn kategóriában. A SCHOCK kutatási és fejlesztési osztálya termékeivel szemben nem ismer konkurenciát.

Mi a különbség a CRISTALITE® és CRISTADUR® termékek között?

A SCHOCK mosogatótálcák azzal a céllal készültek, hogy két magas teljesítménnyel és hasonló tulajdonságokkal rendelkező terméket ajánljanak vásárlóiknak, amelyek többféle kínálattal rendelkeznek a külső és a textúra tekintetében. A CRISTALITE® vezető a gránit felületek között, mégis finomított, exkluzív SCHOCK technológiával rendelkezik. Ez a technológia teljesítményben felülmúlja az összes felső kategóriás, hasonló terméket. A CRISTADUR® a CRISTALITE® összes jótulajdonságát hozza, textúrája azonban még selymesebb és kifinomultabb. Ez az újgenerációs gránit mosogatótálca.

Melyek a gránit mosogatótálcák előnyei, szemben az inox mosogatóéval?

Az inox mosogatók egyetlen kivitelezésre korlátozódnak, az inoxra. A SCHOCK gránit mosogatótálcák 14 színben és kétféle, rendkívül magas minőségű felületi anyagban érhetőek el (CRISTADUR® és CRISTALITE®) úgy textúrában, mint kivitelezésben. Emellett, termékskálája széles választékkal rendelkezik ami a mosogatótálcát, vagy a beszerelhetőséget illeti. A SCHOCK mosogatótálcák egyaránt beépíthetőek a munkalapba vagy az alá is.

A SCHOCK mosogatótálcákat miért ismerik gránitként is?

A SCHOCK speciális elkészítési módja a CRISTALITE® és a CRISTADUR® anyagokból erősebb és időtállóbb terméket állít elő, mint a gránit. A SCHOCK mosogatótálcák 80%-ban kvarc részecskékből készülnek, amely a gránit fő összetevője.

Hol gyártják a SCHOCK mosogatótálcákat?

Minden SCHOCK mosogatótálca gyárunkban, Regenben, Németországban, Bavária szívében készül.

Melyek a gránit mosogatótálcák előnyei szemben az öntöttvas vagy porcelán mosogatókkal?

Az öntöttvas vagy porcelán mosogatók nagyon nehezek. Emellett, könnyen csorbulhatnak (öntöttvas) vagy eltörhetnek (porcelán), ha véletlenül ráejtünk valamit. A SCHOCK gránit mosogatótálcák ellenállóbbak az erős ütéssel és a karcolásokkal szemben, és könnyebben megbírkóznak a foltokkal is, mint az öntöttvas vagy porcelán mosogatók.

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A ROZSDAMENTES ACÉL MOSOGATÓKRÓL

A rozsdamentes acélból készült mosogatók meg tudnak rozsdásodni?

Erre a leghatározottabb válaszunk, hogy NEM, abban az esetben, ha a mosogatót rendszeresen karban tartják, megfelelően tisztítják, és normál háztartásbeli használatnak teszik ki. Kérjük, kövessék alább olvasható tanácsainkat a rozsdamentes acélból készült mosogatókhoz:
Tisztítsa rendszeresen a kosztól és a vízkőlerakódástól.
Ne használjon klór alapú tisztítószereket (általában nátrium-hipoklorit tartalmúakat sem), vagy sósavat.
Ha fémsúrolót használ, győződjön meg róla, hogy az is roszdamentes acélból készült, amely nem rozsdásodik.
Kérülje a sós folyadékokkal való érintkezést.
Kerülje a rozsdásodó vassal való rövidebb vagy hosszabb érintkezést (öntöttvas vagy vaspor).
Ne használja mosogatótálcáját haj vagy bármilyen más anyag festésére vagy fehérítésére.

Mitől jelennek meg foltok a mosogatótálcán?

Legtöbbször a vízkőlerakódás miatt jelennek meg foltok, amely a víz lágyságától függ (ezzel az információval a regionális vízszolgáltató tud segíteni). Ezek a vízkőlerakódások megkötik a koszt, rövid időn belül pedig makacs foltok alakulhatnak ki. A foltok kialakulásának másik előidézője a vas szemcsék lehetnek vagy a roszda, amely a lefolyóból is származhat. Ez általában újépítésű épületeknél alakulhat ki vagy ha a fővezetéket javították.

Hogyan előzhető meg ezen foltok kialakulása?

Ezen foltok kialakulása megelőzhető, ha minden használat után szárazra törli mosogatótálcáját. Ha mégis megjelennek a foltok, tisztítsa meg rozsdamentes acélból készült mosogatókhoz használt tisztítószerrel, amely feloldja a vízkövet. Mi a Stahlfix terméket és SPONTEX márkájú tisztítószivacsot ajánljuk, amelyek tökéletesek a mosogatók mindennapos tisztán tartásához. Ezek mélyrehatóan megtisztítják inox mosogatóját és megfelelő módon ápolják.

Miért jelennek meg apró horzsolások a mosogatón már a használat első heteiben?

Rozsdamentes acélból készült mosogatótálcáink a legújabb technológiával és nagy odafigyeléssel készülnek. Az általunk használt rozsdamentes acél a legmagasabb minőséget képviseli, ez leellenőrizetten garantálja a mosogató minőségét is. Ez a forradalmian új technológia sajnos nem garantálja 100%-ban, hogy ellenáll a horzsolásoknak is. Tehát az apró karcolások normálisak. Ha az ajánlott tisztítószerekkel tartja karban mosogatóját, mint a BLANCOPOLISH vagy a SPONTEX direkt a roszdamentes acél felületekre kifejlesztett szivacsai, 2–4 héten át tartó selymes, csillogó és karcmentes felületet kap.

CRISTALITE® Gránit Mosogató Lyukasztása Kalapáccsal

CRISTADUR® és CRISTALITE® Gránit Mosogató Lyukasztása Gyémántfúróval

SCHOCK Gránit Mosogató Felülete

Minden más kérdéssel bizalommal forduljanak hozzánk!